Ghid pentru alegerea prosoapelor de baie

Indiferent daca folositi prosoapele pentru a va usca sau pur si simplu le folositi ca decor, iata ce trebuie sa stiti.

Prosoapele pentru baie pot fi o bataie de cap pentru noi, pentru ca la urma urmei, ne asteptam ca prosoapele sa fie utile pentru pastrarea curateniei, sa ne usce, sa imbunatateasca aspectul baii noastre si, uneori, sa le folosim pentru a sterge urmele de praf. Cu toate acestea, in ciuda versatilitatii lor, prosoapele sunt adesea subapreciate, si foarte multe persoane cumpara fara a se gandi putin la tipul de prosop pe care il aduc acasa. Dar, noi va ajutam ca prosoapele dvs. sa arate, sa dureze si sa functioneze mult mai bine.

Prosoape de baieMaterialul

Materialele prosoapelor au o greutate masurata cu grame pe metru patrat – GSM. Aceasta se refera la densitatea tesaturii folosite pentru a face prosopul special. Prosoapele de calitate proasta au GSM-ul mai usor si sunt mai subtiri, facandu-le o alegere excelenta pentru cei care merg la sala sau plaja. In baie, este de preferat sa le aveti pe cele mai groase si mai mari.

Majoritatea sunt din bumbac, dar aspectul depinde in mare masura de tipul de bumbac folosit. Prosoapele folosite pentru uzul zilnic sunt fabricate din bumbac standard, in timp ce bumbacul egiptean este considerat luxul de tesaturi pentru prosoape. Aceste prosoape mai scumpe au fire mai lungi, mai fibroase, ceea ce inseamna ca fiecare prosop va avea absorbtie mai mare a umezelii. Prosoapele de hotel sau cele se gasesc in spa-urile de lux, ultra-moi, super-pufoase sunt, de obicei, din bumbac egiptean sau din bumbac american pima, care ofera un aspect si se simt foarte bine.

Dar cumparatorul trebuie sa fie atent, avertizeaza designerii de interior, unii producatori vand prosoape publicate ca fiind din bumbac egiptean sau pima, cand de fapt tesatura poate avea alte materiale in componenta acestora.

Uneori, prosoapele de baie de lux au, de fapt, sintetice in ele, pentru a da un aspect mai stralucitor si acest lucru limiteaza absorbtia.

Cand faceti cumparaturi pentru prosoape mai bune, asigurati-va ca verificati etichetele si cautati tesaturi de bumbac egiptean 100% sau pentru marca de set prosoape hotel Bianca, care garanteaza ca un prosop este fabricat din bumbac 100%.

prosoape de bumbacAlte tipuri de tesaturi incep, de asemenea, sa se gaseasca in prosoapele de baie de astazi, cum ar fi inclusiv Modalul, fabricat din celuloza de fag. Acest material are o putere de absortie cu 50% mai mare fata de bumbac, este moale la atingere si este rezistent la spalare.

Consumatorii ecologici pot cauta prosoape din bumbac organic sau prosoape din bambus, care au o textura mai relaxanta, catifelata si moale comparativ cu prosoapele de bumbac. Prosoapele din bambus si prosoapele din canepa au calitati naturale impotriva mucegaiului.Prosop din canepa

Spre deosebire de prosoapele fabricate din aceste produse naturale, prosoapele din microfibra sunt din fibre fabricate. Ele sunt mai usoare si mai subtiri decat prosoapele de bumbac, cu o textura de piele de caprioara si o absorbtie excelenta. Aceste prosoape sunt ideale pentru uscare parului.