Tigla metalica cel mai bun material pentru acoperis

Tigla este un material preferat de tara noastra, deoarece are rezistenta peste 60 de ani, in toate conditiile de vreme. Aspectul unui acoperis cu tigla metalica este estetic, se poate plia pe constructiile traditionale cat si pe cele moderne.

Acoperisul care este alcatuit din materialul principal otelul, cu un strat de zinc, o folie anticondens si vopsea poliester va mentine impuritatile sa nu-l degradeze si sa nu condeseze.

Rolul foliei anticondens nu este doar pentru umiditate si condens, ci ofera protectie ignifuga, izoleaza fonic si lupta impotriva bacteriilor.

Un mare plus la acoperisul cu tigla este rezistenta la tensiuni si solicitari, nu se va crapa sau sparge.

Alegeti o firma specializata in montaj tigla metalic, deoarece aceasta presupune pricepere si atentie la detalii. Un cost poate mai mare va poate scutii de neplaceri, iar siguranta pe care o aveti in casa dumneavoastra este inestimabila.

 Se recomanda atunci cand aveti un acoperis cu tigla, iarna, sa-l curatati de zapada, deoarece greutatea care apasa afecteaza structura si poate ceda.

Un sistem pluvial ajuta apa sa se scurga, fara sa degradeze acoperisul. Verificati periodic daca sistemul de scurgere este infundat sau invadat de daunatori.

Un alt avantaj al acestui tip de acoperis este ca se poate alege o gama larga de culori, fata de acoperisul cu beto sau ceramnica.

Pe acoperisul cu tigla nu veti intalni muschi sau alt tip de vegetatie, chiar si in zone ploioase

Este mai ieftina decat ceramica sau betonul, nu necesita cheltuieli de intretinere, se monteaza repede si usor, este usoara, necesitand o structura de rezistenta a acoperisului mai mica decat structura pentru tigla de beton sau ceramica.

Minus la acest acoperis este zgomotul, dar pentru a evita acest aspect neplacut se antifoneaza cu materiale speciale.

Daca la designul casei dumneavoastre se potriveste un stil mai natural, puteti alege tigla ceramica sau tigla cu beton. In acest caz, acoperisul se va trata periodic cu solutii chimice speciale pentru a nu dezvolta licheni sau muschi vegetali.

Luati in calcul ca acoperisul cu tigla metalica, in timp, i se va schimba culoarea daca nu este incastrat in beton sau ceramica.

Oricare ar fi alegerea dumneavoastra, apelati la firme pentru acoperisuri cu experienta, cu angajati bine pregatiti, care folosesc materiale de calitate si care ofera garantie pe lucrari.